SILJE KATHRINE SVIGGUM

Lørdag blir det en stor Røde Kors-markering i Bergen sentrum. Den som ønsker å bidra med leker kan møte opp på Torgallmenningen.

Lekene tas imot i en hvit Røde Kors-lastebil på Torgallmenningen i morgen mellom klokken 12 og 16. Det vil også være mulig å levere leker til Røde Kors-huset i Damsgårdsveien 69 uken etterpå. Innsamlingen foregår i forbindelse med Norges Røde Kors Landsmøte 2002 i Grieghallen 4.-6. oktober.

Bergen Røde Kors og Hordaland Røde Kors har et 5-årig distriktssamarbeid med Varna Røde Kors. Tidligere har man støttet et lunsjprosjekt hvor barn fra familier med svak økonomi mottar gratis lunsj for å sikre at barna får tilstrekkelig med næring.

— Vi ønsker å støtte barnehjemmene som er spartansk utstyrt. Varna har mange barnehjem med mange barn og dårlig økonomi. Når foreldrene kommer i en vanskelig situasjon, plasseres barna på barnehjem. Bulgaria har ikke en fosterhjemordning som vi, sier Monica Håkansson, distriktsleder i Hordaland Røde Kors.

En oppfordring om å gi leker har allerede gått ut til alle skoler og barnehager i Bergen kommune. Nå går Røde Kors ut og ber byens innbyggere om hjelp til innsamlingen.

BAMSER TIL BULGARIA: Røde Kors samler inn leker til fattige barn i Bulgaria. Ønsker du å hjelpe, kan du levere en leke eller tre på Torgallmenningen lørdag klokken 12-16.