BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Politiet utelukker ikke at flere enn de to siktede kan være innblandet i saken.

— Dette er det største partiet smuglersprit vi noen gang har tatt her på Sotra, sier Oddvar Ågotnes, lensmann ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Mannen som er pågrepet sitter i fengslig forvaring og vil antakelig bli fremstilt for varetektsfengsling i dag.Den andre siktede er fortsatt på frifot og er etterlyst.

Luktet sprit av bilen Det var mandag kveld lensmannsfolkene fikk tips om at det luktet sprit av en stor lastebil parkert i Industriveien på Ågotnes. - Patruljen kjørte til stedet og betjentene merket selv spritlukten. Vi holdt bilen under oppsikt en stund. Tirsdag i 12-tiden valgte vi så å aksjonere, opplyser lensmannen.

Det viste seg at den overbygde lastebilen var full av paller med pappkartonger, som igjen inneholdt 10 liters kanner med sprit. Politiet antar at det er snakk om sterkeste vare; 96 prosent.

Spriten og lastebilen ble beslaglagt. Det ble tatt prøver av spriten, som er sendt til analyse. Bilen og smuglervarene ble så sendt til Bergen.

— Spriten vil bli sendt til Oslo, der den muligens vil bli omgjort til teknisk sprit, sier lensmann Ågotnes til Bergens Tidende.

Sjåføren meldte seg Onsdag meldte sjåføren i begynnelsen av 30-årene seg frivillig for lensmannskontoret. -Han ble avhørt onsdag kveld, og ble pågrepet.

— Hvorfor meldte han seg selv?

— Han skjønte nok at vi gjerne ville snakke med ham, sier Ågotnes. - Vi vet ikke hvor lasten kommer fra, om de ca. 10.000 literne er en del av et større parti, eller om det har vært solgt av lasten før vi gikk til aksjon, påpeker lensmannen.

Det er fortsatt mye som må etterforskes før saken er ferdig oppklart. Påtaleansvarlig, politiinspektør Trygve Ritland ved Hordaland politidistrikt, ønsker ikke å kommentere saken.