• Nå mangler bare noen tusen kroner, så er gaven i boks, sier Mark Pettit. Sammen med Anthony Hill og Jan Haugland har han foreløpig samlet inn 150.000 til en splitter ny pasientbil til kreftavdelingen på Haukeland sykehus.

Racere innen kronerulling kan vi vel nærmest kalle dem. Mark Pettit og Anthony Hill er definitivt vant til å samle inn penger. Fem år på rad har kameratene hatt kreftauksjon på The English Pub, og fått inn over en halv million kroner. Hele potten har gått til onkologisk avdeling på Haukeland, der begge har vært pasienter.

— Noen av pengene går til forskning, og andre til pasientenes ve og vel, forklarer Mark.

— På kreftavdelingen er de alltid takknemlige for pengene, men vi vet også at de har en stor drøm om en egen bil som pasienter og pårørende kan bruke til å komme seg ut litt, sier Anthony.

Skal hete «Spirit»

Nå er altså den rullende gaven nærmere enn noen gang. Femti tusen kroner til, så kan ildsjelene cashe inn bilen og overlevere den til sykehuset.

— Dette klarer vi. Flere privatpersoner og bedrifter har alt vist stor giverglede, og vi nærmer oss målet med stormskritt, sier Jan Haugland. Konen hans døde av kreft for halvannet år siden, og under årets auksjon på The English Pub bestemte han seg: Han ville hjelpe Mark og Anthony til å samle inn penger til pasientbil.

Bilen skal hete «Spirit». Det skulle passe fint – både med tanke på givere og pasienter.

— Det er plass til rullestol bak i bilen, forklarer Anthony. For selv om bilen ikke er betalt ferdig ennå, er den plukket ut. En splitter ny gulgrønn drøm. Til innkjøpspris.

— Vet du, vi fikk femten tusen kroner fra en privatperson, hun jobber i det offentlige og har ikke spesielt god råd. Da ble jeg nesten på gråten, sier Jan.

En gledelig nyhet

— Dette er jo flott, sier avdelingsoverlege ved onkologisk avdeling på Haukeland sykehus, Olav Mella når han får høre om gaven som forhåpentlig snart kommer rullende. Den vil komme til nytte og glede.

— Vi har hatt to pasientbiler tidligere, men de har vært gamle og rustne, og den siste konket ut for to år siden, forteller overlegen.

Mange av pasientene ved avdelingen er langtidspasienter og har gjerne pårørende langt unna.

— Strålepasienter kan for eksempel være sengeliggende i seks-syv uker, og det er veldig fint for dem å komme seg ut og få litt stueforandring, sier Olav Mella. Han berømmer Mark og Anthonys langvarige innsats for pasientene.

Innsamlingsgutta gleder seg stort til å overlevere den splitter nye bilen. Kanskje blir den årets julegave?

SNART I MÅL: Mark Pettit (t.h.) og Anthony Hill har samlet inn penger til kreftpasientene ved Haukeland sykehus i fem år. Sammen med Jan Haugland (i midten) jobber de nå på spreng for å gi en splitter ny Kia Rio pasientbil til onkologisk avdeling. Bergen Bilhandel har gitt 75.000 kroner i avslag på bilen.