BJARNE KVAMPAAL KVAMME bjarne.kvam@b.no

Det var ved 12.55-tiden lørdag ettermiddag at ulykken skjedde, på Riksvei 5 like nord for Hornestunnelen i Førde kommune. To motorsykler og en personbil var involvert i ulykken, som sendte fem personer til Fylkessjukehuset i Sogn og Fjordane.

Årsaken til ulykken er trolig at de to motorsyklistene har foretatt en forbikjøring, men ikke kommet seg inn igjen i riktig kjørefelt. I stedet kolliderte de med en møtende Peugeot personbil.

Mc-føreren, som er fra Førde-området, gjennomgikk operasjoner på Sentralsjukehuset Sogn og Fjordane, men ble brakt med helikopter til Haukeland sykehus i Bergen sent lørdag kveld.

Også den andre mc-føreren, en 24 år gammel mann fra Førde-området, ble alvorlig skadd i ulykken.

Den 61 år gamle føreren av personbilen har moderate skader, og ble i går operert på SSSF. En dame og et to år gammelt barn som var passasjerer i bilen, er så godt som uskadd.

Den ene japanske motorsykkelen er totalvrak, og var klemt inn mellom autovernet og personbilen som var involvert i ulykken. Veien var stengt i nærmere to timer etter ulykken.

STYGG ULYKKE: Flere personer ble skadet og måtte på sykehus etter trafikkulykken nord for Førde lørdag. I forgrunnen pågår arbeid med å få løs skadde i bilen. En motorsykkel er blitt knust, og står klemt mellom fronten på bilen og autovernet. (FOTO: PER MARIFJÆREN)