BAs redaktør forbauser sant å si ikke — hans holdninger til demokratiske stater som USA og Israel er velkjent. Men når BT henger seg på samme vrøvlet, kan man begynne å lure en smule.

Det er merkelig hvordan norske media - les norske journalister - klarer å snu virkeligheten opp ned. Først det tradisjonelle utsagnet (les løgnen) at jødene terroriserer de såkalte palestinerne, og «okkuperer» «palestinsk» land. Ja, løgnen har visst ingen grenser! Gjenta den lenge nok, så blir den jo sannhet!

Hele verden vet (visstnok unntatt BA og BT) - at Saddam Hussein har mengder av kjemiske våpen og arbeider aktivt for å utvikle atomvåpen som en «hastesak». Hele verden vet også at de nevnte våpen i hendene på en gal mann kan føre til nær sagt hva som helst. Når president Bush søker støtte blant USAs allierte (og andre) for å avvæpne en diktaturstat som utallige ganger har brutt løfter og som lyver hele verden rett i ansiktet - er det Bush som er krigersk - ifølge BA og BT. Nå kan jo nevnte avisers holdning være at Saddam Hussein «forhåpentligvis» angriper Israel - som jo har et stort antall atomvåpen. Hvis Israel så en gang - med ryggen mot veggen - skulle se seg nødt til å bruke slike våpen mot Irak, ville nok Israel ha blitt stemplet som den aggressive part. Det er typisk norsk! Norge har for øvrig dolket Israel i ryggen ved den såkalte Oslo-avtalen - noe som ikke gir landet vårt særlig ære.

Bush vil - på den frie verdens vegne stoppe Irak før landet blir i stand til nye store eventyr. Det burde vi takke USA for! Irak står som kjent i ledtog med blant annet Osama bin Laden, men det bekymrer vel heller ikke BA og BT. Norske medier fører en skitten ordbruk mot to av verdens mest respektable demokratier. Kan hende en gang får vi bruk for USAs støtte igjen. Kanskje tonen da blir en annen - selv om det da kan være for sent! Kanskje USA da - med full rett kan vise til at Norge har støttet - og støtter terroristregimer. Det er nemlig et faktum!

WILFRED HØSTELAND