Senest forårsaket den unge bergenseren terrorfrykt i en rekke norske byer da han ringte rundt og utga seg for å være overvåkingssjef Steinar Karlsen i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) i Hordaland.

Dette er ikke første gang den veltalende unggutten skaper store overskrifter og mye bråk. Ringheim er siktet for å ha svindlet til seg varer for millionbeløp ved å opptre under ulike identiteter, og er i perioder svært kreativ når han bestemmer seg for å lure noen.

Dette er noen av Ringheims roller de siste årene:

Barnevernstalsmann: Den første gangen Ringheim havnet på avisenes førsteside, var da han som 17-åring vitnet på en barnevernshøring i Bergen. Ringheim var da under tiltak i det private barneverntiltaket Ungplan og hevdet at ansatte i tiltaket solgte hasj og at de hadde ansatt miljøarbeidere med tvilsom bakgrunn. Etter et radiointervju om temaet, ble Ringheim plassert på glattcelle.

«BT-fotograf»: Tidlig i 2001 startet Ringheim et «utrykningsfirma» i Bergen, der unge gutter skulle kjøre rundt på ulykker og ta bilder til avisene. I samme periode fikk BT klager fra politiet, på grunn av opptredenen til en fotograf som skulle ha hindret redningsarbeid på ulykkessteder. Fotografen viste seg å være Ringheim. Han skal ha oppgitt å være fotograf for BT, som ikke var tilfelle.

«Russisk konsul»: Sommeren 2002 ble det avslørt at Ringheim i flere måneder hadde rundlurt næringslivet i Bergen. Ved å utgi seg som en representant for den russiske ambassaden hadde han ved bruk av falske rekvisisjoner lurt til seg varer for flere hundre tusen kroner. Ingen av firmaene reagerte på at den russiske ambassaden skulle ha en avdeling på Ågotnes. Ringheim ble avslørt da han bestilte en båt verdt 700 000 kroner.

«Statoil-ansatt»: Politiet ville varetektsfengsle Ringheim, men dommer Gunnar Rode Torvund mente det ikke var fare for gjentagelse, og løslot Ringheim. Umiddelbart etter løslatelsen dro han til Sørlandet, der han lurte til seg varer for store beløp ved å utgi seg for å være ansatt på høyt nivå i Statoil.

«Shell-ansatt»: I høst tok Ringheim seg en tur til Trondheim, der han brukte fakturaer til Shell for å svindle til seg varer for rundt 100.000 kroner.

«Overvåkingssjef»: Ringheim rømte fra Norge. Så, 12. desember, utga Ringheim seg for å være overvåkingssjef Steinar Karlsen, varslet om mulige terrorhandlinger, og forårsaket flere væpnede utrykninger i Norge.