La det med en gang vær sagt: KrF har bare seg selv å takke for det. Man forsøker å legge skylden på behandlingen av P4-søknaden, men det som overskygger alt er den helt fraværende ansvarsfølelse ovenfor strømforbrukere og de priser som man må betale for tiden. Med industriministerens utrolige mangel på innsikt og handelslammelse er det ikke rart at velgerne trekker over til de partier som har gjort det klart at de har en industri— og kraftpolitikk på programmet.

Dette med at man bare skulle komme inn på sosialkontoret og presentere elregningen, virker for dumt. Sammen med manglende oppfølging over at man unngår slike tilstander i kraftmarkedet hver vinter heretter, forårsaker bunnrekord for KrF. Det nytter ikke å fortelle at KrF står for kristelig politikk når den viser seg å være stort sett det motsatte. Det å bry seg er en av grunnpilarene i det kristne livssyn, og her er det i alle fall helt fraværende.

Vi går mot valg i år, men dette er bare et kommunevalg. Imidlertid vil Ap og SV bruke den selvforskyldte kraftkrise som et våpen. Spesielt når energiministeren ikke er i stand til håndtere en slik sak. Han bruker regelen som mange ganger før: Det går nok over skal du se. Denne gangen er han fanget i sitt eget nett, og hvis han ikke kommer med noen brukbare ideer om hvorledes en skal forhindre kraftkriser som den vi ser i dag, er KrF ikke kommet til bunns på meningsmålingen. Jeg vil oppfordre Bondevik å kvitte seg med Steensnæs jo før jo heller. Ellers er jeg redd for at KrF kommer ned på samme nivå som sine samarbeidspartnere V og Sp før vinteren er over. De fortjener i grunnen ikke bedre.

Av Arne Kristian Knudsen