Tidsskriftet Computerworld 14. januar skriver at Sverige hadde flest konkurser i fjor; nesten 7000. Norge kom på annenplass i antall, med omtrent 4000 konkurser. Nær 2500 danske bedrifter gikk konkurs i fjor, og drøyt 1600 finske. At det ikke er flere finske konkurser skyldes at det ikke er så mange bedrifter igjen å kunne slå konkurs. En etter en er bedriftene i Finland blitt borte og nå er det 300.000 arbeidsledige i Finland. Alle tiders bra forhold for bedriftene i EU?

I et kapitalistisk system hvor noen av deltakerne har privilegiet til hele tiden å forandre premissene og legge opp premissene slik det passer dem selv: Da er det selvsagt uråd for de andre deltakerne. Og det er også det vi nå ser resultatet av.

Umettelig griske mennesker skyr intet når det gjelder å få lagt til rette for seg selv så de kan få håvet inn enda mer penger, selv om norsk industri går til grunne av det. Og nå har også ytterligere store grupper i Norge mistet sin inntekt. Det fordi tiden med arbeidsledighetstrygd nå er blitt kuttet ned til 2 år.

Vi ser nå at det er store nok nedskjæringer innen sykehusvesenet som det er — tross 260.000 i sykehuskø. Og da ser man virkelig hvor godt det har vært med årene hvor Norge i hvert fall er blitt spart for enorme utbetalinger til EU i medlemsavgift. Så pass bør folk kunne samle tankene at de ser dette. Selv om vi så på NRK Fjernsynet at det er mye fett i årene på folk som tetter for omløpet i topplokket - og mange dumme mennesker. Man kan rett og slett si at med dumme mennesker går det på livet løs, for det blir ikke penger igjen til å behandle syke mennesker og mange rett og slett dør i den enorme sykehuskøen. Makabert.

IVAR KRISTIANSEN