Særlig Dagbladet har på lederplass ivret for den «vanlige» Ari Behn som framtidig medlem av kongehuset. Men hvor mange i Norges land identifiserer seg egentlig med denne unge mannen og hans mildt sagt aparte venneflokk?

Folk på Vestlandet? I Nord-Norge? Møre? Grorud? Ja, jeg bare lurer på hvor mange Ari Behner som egentlig finnes rundt omkring?

Det er kanskje ikke helt bra å si det, men kanskje verken Sonja eller Harald har møtt så mange av hans like på sine diverse reiser rundt omkring i kongeriket. Og enda verre: Kanskje han finnes bare i en engere krets i et engere miljø midt i hovedstaden?

Nå er det å si at kronprinsen vår fant seg ei vanlig jente fra en boligblokk i Kristiansand. Hun handler både på Rimi og Ikea, så vanlig er hun. Men blir det ikke litt rart da å være kongelig mellom 9.00 og 16.00 og «vanlig» ellers?

Demokratiet Norge er kjørt litt ut i grøfta denne vinteren. På den ene siden er det stortingsvalg, vi skal stemme og være med å bestemme. Vi skal ta stilling og være ansvarlige borgere. Når det kommer til spørsmålet om hvem som skal være verdige til å representere landet vårt, skal vi stilltiende godta at kjærligheten har valgt for oss og si samtykkende ja til høyere apanasjer.

Og hvis kronprinsen trekker seg, og Märtha blir dronning, kan det jo for eksempel godt hende vi ender opp med kong Ari Behn. Kanskje det er på tide å ta en offentlig diskusjon der flere enn hovedstadsavisene deltar?

MARLEN FOSEIDOSLO