— Saken er den at Bergen kommune har stått for drift og vedlikehold av veilys både langs de kommunale og de fylkeskommunale veiene i mange år. Men nå er Bergen kommunes budsjett så anstrengt at vi bare må si stopp, sier fagdirektør ved veietaten i kommunen, Anita Kristiansen, til Bergens Tidende.

- Ikke penger

— Det betyr at lyspærer som ryker langs de fylkeskommunale veiene i høst ikke blir skiftet. Vi har tatt det opp med fylket, og fått vite at de der heller ikke har penger til å skifte lyspærer, sier Kristiansen.

Hun presiserer imidlertid at hvis så galt skulle skje at flere lyspærer etter hverandre skulle ryke, slik at en lengre strekning blir totalt mørklagt, så vil det likevel finnes en pott å hente penger av til utbedring.

— Dette har med trafikksikkerhet å gjøre. Men ellers står veilysene i Bergen så tett, at det ikke er kritisk om enkelte pærer faller ut.

120 fylkesveier

Totalt er det 120 fylkesveier i Bergen. Blant disse er Håkonsgaten, Ibsens gate, Nye Sandviksvei, Dag Hammarskjöldsvei, Sælenvegen, Bønesskogen, Fanafjellsvegen, Fleslandsvegen, Kokstadvegen, Gaupåsvegen, Hesthaugvegen, Liavegen, Steinsvikvegen, Sandslivegen og Hamrevegen.

Anita Kristiansen opplyser at det er 6 900 lyspunkter langs de fylkeskommunale veiene i Bergen. Til sammenlikning er det 30.000 lyspunkter langs de kommunale veiene. Og der blir alle pærene skiftet så snart de ryker, forsikrer Anita Kristiansen.