Bagasjerommet på familien Larsens grå Volvo flyter av knust glass. Det er alt som er igjen av bakruten på den to år gamle stasjonsvognen.

Lørdag kveld ble denne og mange andre bilruter i Ole Irgens vei knust. Trolig med nødhammer, etter skadene å dømme, får BT opplyst hos politiet.

— Det er utrolig at noen synes at det er moro å ødelegge andres eiendom, sier Kari og Tom Larsen oppgitt.

De blir forsinket til sykebesøket de er på vei til. Da BT møter dem søndag ettermiddag, har de nettopp oppdaget hærverket, og prøver etter beste evne å tette hullet med papplater og tape.

- Rett og slett hærverk

En kjøretur langs Ole Irgens vei søndag var som en safari i knuste bilvinduer. Noen bileiere hadde alt vært på pletten og tettet igjen med papp eller plast, mens andre biler sto med gapende hull i snøværet.

Hærverket skal ha skjedd en gang mellom 19.00 og 23.30 lørdag kveld. Men Annette og Rolf Andal i nr. 82 ante fred og ingen fare.

— Jeg hadde lagt meg, da jeg hørte et rop. Men det var alt, så jeg la meg ned og sov videre, forteller hun.

Neste morgen ringte turgåere på døren til familien. Slik oppdaget de at den ene ruten på en parkert bil, som tilhører en venn, var blitt knust. Men familiens egne biler har fått stå i fred.

— Forferdelig irriterende. Rett og slett hærverk, sier Annette Andal til BT.

- Sjeldenhet

En mann med nødhammer er sett i området lørdag kveld, men var ikke pågrepet søndag. Saken er anmeldt og etterforskes.

— At så mange biler ramponeres samtidig, er en sjeldenhet i Bergen, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Nå sitter bileierne igjen med regningen etter den meningsløse ruteknusingen.

— Vi aner ikke hva dette kommer til å koste. Egenandelen blir like dyr som ruten, så det er ingen vits i å bruke forsikringen. Dette blir bare en utgift, sier Tom Larsen

TETTER IGJEN: Da Tom Larsen skulle ut på kjøretur i går ettermiddag, måtte han først tette igjen hullet der bakruten engang var. Ruter på minst tolv parkerte biler i Ole Irgens gate ble knust lørdag kveld. <br/>Foto: KNUT EGIL WANG