Røssland har skrevet under på den samme kontrakten som satte Hans-Carl Tveit (V) i en klemme. Kontrakten ble signert i valgkampen, og lover at de ikke under noen omstendigheter skal gå inn for skolenedleggelse.

— Hagen skal få vite hva hun har gjort, sier Kleveland.

— Jeg ble helt sjokkert da jeg så på tv at hun skulle ut og feire fordi hun hadde reddet alle skolene, sier den engasjerte Solhaug-moren. For to uker siden sto Kleveland frem i BT og fortalte hvordan Solhaug skole har reddet hennes ADHD-syke sønn.

— Det Røssland sa i avisen om at hun ville redde Solhaug skole, var bare tull. Hun har ikke prøvd en gang, hevder Kleveland.

Budsjettenigheten mellom byrådspartiene Høyre-KrF-Venstre og Frp onsdag innebærer at atferdsskolene Solhaug og Alrekstad blir slått sammen og lokalisert på Årstadvollen. I praksis går det mot stengning av Solhaug skole, selv om undervisningsressursene følger den enkelte elev ubeskåret.

I BT 27. november uttalte Røssland følgende om saken:

— Vi vil gjøre alt vi kan for å opprettholde Solhaug skole. Det er helt feil å stenge skolen. Kommunen oppnår ingen som helst gevinst ved å ødelegge enkeltskjebner. Vi har ikke forståelse for at de svakeste skal tas hver gang.

Det var Jarle Viken (RV) som tok initiativet til kontrakten som ble signert av Tveit, Røssland, ham selv og SVs Oddny Miljeteig.

— Dette er et stort løftebrudd fra Frp. Istedenfor å holde lovnaden om ikke å legge ned skoler, tar man de mest utsatte i samfunnet, mener Viken.

Liv Røssland selv mener hun ikke har brutt løftet.

— Nei, jeg har ikke tenkt å gi opp. Vi har fått inn i budsjettet at byrådet skal se på muligheten for en felles administrasjon for de tre atferdsskolene i Bergen, slik at Solhaug skole kan bestå, sier Røssland.

— Dette er utrolig vanskelig. Viken må gjerne stå på sidelinjen og kritisere, sier Fremskrittspartiets gruppeleder i bystyret.