De to var blant de første som kjørte gjennom Folgefonntunnelen etter at den fredag var åpnet av samferdselsminister Terje Moe Gustavsen og Danmarks trafikkminister Jacob Buksti.

Fem år gammel drøm Tor Zimmer (59) fra Bergen sier til NTB at denne turen er en fem år gammel drøm som nå er gått i oppfyllelse.

— Da det for fem år siden ble vedtatt at det skulle bygges en veitunnel under Folgefonna bodde vi i England. Vi bestemte oss da for at når tunnelen sto klar skulle vi kjøre bil fra England, der vi fortsatt bor, og fram til Kvinnherad. I mange år bodde vi i Kvinnherad og våre barn og barnebarn bor der nå, sier han.

Søndag startet turen med bilen på tog under den engelske kanal. Etter det gikk turen gjennom Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark og Sverige fram til Norge. I alt har de tilbakelagt rundt 2700 kilometer i bilen.

- Fantastisk tur - Vi ønsket å være de første som gjennomførte denne distansen fergefritt. Det ble først mulig etter at Folgefonntunnelen ble åpnet for trafikk fredag og sørget for veiutløsning for Kvinnherad. Det har vært en fantastisk tur. Været har vært strålende og vi har stoppet på mange småsteder og sett oss om, sier de to fornøyd.NTB

FERGEFRITT: Eli og Tor Zimmer har kjørt 2700 ferjefrie kilometer fra England til Kvinnherad for å være med på åpningen av Folgefonntunnelen. Foto: SCANPIX