— Det er rart med det. Men man får uante krefter når man havner i en dramatisk situasjon. Jeg aner ikke hvordan jeg kom meg opp de to meterne til kjøkkendøren. Men jeg kom meg opp, og fikk ropt på «Kippis». Først kom han glad imot meg. Så gikk han inn igjen. Men kom heldigvis ut igjen i tide.

Jeg fikk svidd av meg noen hårlokker før jeg fikk grepet hunden og hoppet bort fra flammehavet, som da slo opp, sier Audun Sjo til Bergens Tidende.

Alle reddet

Bergens Tidende skrev om brannen i går. «Fire redda frå branndøden», het det. Det handlet om bolighuset på Eidsvik på Halsnøy i Kvinnherad som ble flammenes bytte. Ekteparet Audun og Randi Sjo, og de voksne sønnene Ole Malvin (20) og Frode (28) kom seg ut i tide ved 05.20-tiden første juledag.

Men Bison Frisé-hunden «Kippis» ble glemt i avisreferatene. Ja, han ble egentlig glemt av familien også ...

Plutselig husket jeg «Kippis»

– Det gikk jo veldig fort for seg, da. Heldigvis oppdaget Frode brannen i underetasjen, og fikk vekket oss andre i huset. Vi løp ut i bare undertøyet, og i den panikkartede forfjamselsen tenkte vi ikke på «Kippis», forteller Audun Sjo.

— Og han ga ikke en eneste lyd fra seg. Heldigvis kom jeg til å tenke på han. I siste sekund. Og så «fløy» jeg opp de to meterne. Jeg hadde aldri klart det i en vanlig situasjon, sier Audun Sjo, som nå bor med familien i en rorbu tre-fire kilometer fra det utbrente bolighuset.

— Vi er over det verste nå. Og gleder oss over all den støtte vi har fått fra venner, naboer og andre. Det er bare helt fantastisk. Vi blir nok her til nytt hus er reist. Og vi har det bra.

Tross alt er livet viktigst. Det erfarer du fort etter en slik brann, sier Audun Sjo, og løfter opp «Kippis», som trives i rorbuen, han også.

REDDET: «Kippis» (4) er det naturlige midtpunktet for familien Sjo etter den dramatiske natten til første juledag. Fra venstre Ole Malvin, Audun, «Kippis», Randi og Frode Sjo.
FOTO: AASMUND TAARN SANDE, KVINNHERINGEN.