Det var i 14.00-tiden at en mann kom inn i kiosken. Da kioskens innehaver skulle ekspederer mannen, sa gjerningsmannen at han ville ha penger.

Kioskinnehaverens datter, Ingvild Sofie Hjartåker (30), satt og spiste lunsj da raneren kom inn.

— Han hadde en stor kniv, en slags kjøttkniv, og var veldig truende, sier Hjartåker.

— Jeg gikk fremfor disken og sa at dette holdt ikke. Da kom han mot meg i stedet.

— Jeg ble så klart veldig redd da han kom mot meg med kniven, og hoppet bak disken igjen. Den kniven så vanvittig stor ut, sier Hjartåker til BT.

— Det var impulsiv reaksjon. Etterpå gikk det kaldt ned over ryggen på meg. Heretter blir vi nok ikke alene i butikken igjen, sier Hjartåker.

Da en kunde i lokalet begynte å rope på politi, ble raneren så forfjamset over alt oppstyret at han strøk på dør. Uten penger.

Mannen som politiet jakter på er ca. 30 år, 185 cm høy og slank. Han hadde på seg goretexjakke med hette og sjal foran ansiktet.

Ifølge Hjartåker hadde mannen bergensdialekt.

Gjerningsmannen skal ha forsvunnet inn i Pinnelien på en offroadsykkel. En person prøvde å løpe etter gjerningsmannen, men måtte gi opp.

Det er fjerde gangen at kiosken på Danmarksplass blir utsatt for ran eller ransforsøk. Betjeningen har tidligere blitt truet både med pistol - og bokstavelig talt med kniv mot strupen.

En mannsperson ble pågrepet etter ransforsøket, men vedkommende er nå sjekket ut av saken.