LINDA HILLANDØRJAN DEISZ (Foto) NILS LOKØEN (Grafikk)

Skal vi tro på gladmeldingen fra Meteorologisk institutt kommer kvikksølvet til å krype over 20 grader allerede torsdag på grunn av østlig varmluft. Lange perioder med pent vær og varmere dagtemperaturer. Og godværet vil i alle fall holde seg frem til tirsdag neste uke.

Best i landet Faktisk er det Vestlandet som får det fineste været i landet. — På Øst- og Sørlandet blir det bygevær, Midt-Norge lettskyet og Nord-Norge litt regn og relativt kjølig, sier meteorolog Åge Aasen ved Vervarslinga på Vestlandet. Nordavinden vil gjøre det litt kjølig i bergensområdet i begynnelsen, så du bør finne deg en lun plass å slikke sol i dag. Men fra i morgen kommer varmluft som sprer seg over hele Vestlandet.- Juni måned har vært kaldere enn normalt, men skikkelig godvær på slutten hjelper på statistikken. De som vil kan trygt finne frem bikinien, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center.

Bedre kvalitet i sentrum Men pass på hvor du dypper deg. Teknisk hygiene i Bergen kommune har nylig testet vannkvaliteten ved 21 badeplasser i bergensområdet. Resultatet viser at en av badeplassene er erklært uegnet til bading på grunn av høye konsentrasjoner av tarmbakterier. 12 av badeplassene er mindre egnet til bading, mens bare åtte fikk merkelappen "gode badeplasser".- Bader du ved Grønskjeret på Tertnes risikerer du å bli syk. Vi vet ikke hvor forurensningen stammer fra, men i de fleste tilfellene stammer tarmbakteriene fra grunne kloakkutslipp og sigevann fra utette kloakker på land. Noe kan også skyldes avrenning fra landbruk, sier helserådsinspektør Arild Jensen.

Dårlig i Fjell Lyspunktet i årets undersøkelse er at vannkvaliteten i de badeplassene som har vært dårligst de siste seks årene, nå synes å være betydelig bedret. For de sentrumsnære badeplassene Nordnes, Sandviken og Helleneset tror Jensen at det har sammenheng med utbyggingen av nytt kloakksystem. Også i Kalvetrevik har tiltakene vann- og avløpsseksjonen har satt i verk begynt å virke. Nytt av i år er at badeplasser i Fjell kommune er med, men som det fremgår av undersøkelsen kommer alle relativt dårlig ut, opplyser Jensen.Foreløpig er det ingen skade skjedd. Det er vel ikke så mange som har startet badesesongen. Badetemperatur ved Lindesnes Fyr var kalde 12,6 grader klokken to i går formiddag. Men med sommervarme i helgen er det sikkert mulig å finne seg en lun vik med god badekvalitet.

Bergens Tidendes værtjeneste