Ti sekunder før sending spør produsent Jon Nilsen om hva klokken er. Svaret er ti sekunder til sending. Mens den første reklamen ruller, stikker vaktsjef Elin Elvsås innom hovedkontrollen for å forsikre seg om at Nilsen har fått med seg at hovedinnslaget om Miljøverndepartementets nei til utbygging i Nils Langhelles vei ikke er ferdig redigert.

— Kor lang tid har eg etter overskriftene? spør Jon.

— Ti sekunder er det nådeløse svaret fra Svein Wisnæs som har vært opplæringsleder for den nye digitale teknologien som er kommet til TVHordaland.

Sjekk og rigg

I studio har det vært rigget og testet og skiftet mikrofoner og sjekket kameravinkler og belysning til siste sekund. Marianne Birkeland står rolig og terper de siste introduksjonene:

— Byrom, byrom, byrom, sier hun høyt for å plassere vokalene riktig.

— Si Ole Brumm sier Øivind Christensen, leder for TVHordaland. Det er sitrende spenning i minuttene før sendingen kommer på luften.

Første hinder er overvunnet i og med at sendingen gikk ut - prøvesending har man ikke fått tid til. Men sendingen går greit, bortsett fra at værvarselet ikke kom ut. Årsak: datafeil. En litt amputert sending gikk av luften noen minutter før den skulle, men de som fulgte innspurten i kulissene vet at det er et lite under at man i det hele kom ut.

Nærmer folk

ý Det var gøy å komme i et studio der det var folk rundt oss, og til og med folk som kunne stanse og se inn vinduet på sendingen mens det foregikk, sier Marianne Birkeland som loset sendingen trygt i havn, tross problemer med lyd som ble borte, innslag som forsvant og været som ikke kom.

Øivind Christensen var lettet over at sendingen gikk greit. Sjefen sjøl har designet studioløsningen og høstet mye ros for en lekker løsning.

Og klokken 19.30 ble sendingen kjørt på nytt fra studio. I dag er vel også været der det skal være: i lokalsendingen.

SISTE SJEKK: Tre minutter før sending må Espen Harwood, som har hatt ansvar for kameraløsningene, stille som «gjest» for å sjekke kameraposisjonen i forhold til programleder Marianne Birkeland.
FOTO: ODD MEHUS