Styreformann Knut N. Kristiansen i Stiftelsen Vestlandshallen bekrefter overfor Bergens Tidende at det er inngått forlik med Selmer Skanska. I praksis betyr det at entreprenøren påtar seg å oppgradere hallen til å kunne arrangere messer for 3000 mennesker og konserter med plass til 5000 personer.

Vil ha 10.000

— Selmer Skanska har påtatt seg et arbeid som er kostnadsberegnet til nærmere 600.000 kroner.

Arbeidene vil snarest mulig bli satt i gang, sier Kristiansen.

— Styret i stiftelsen har vedtatt at vi i samme omgang vil få vurdert å oppgradere hallen til å kunne arrangere konserter for 10.000 tilskuere.

Vi håper på et samarbeid med Selmer også om det.

Kostnadsberegninger og jakt på brukere er allerede startet. I dag kan jeg ikke si hva ombyggingen til en storkonserthall vil koste. Men vi har et berettiget håp om å kunne få dette til, sier Kristiansen til BT.

Viktig for kulturbyen

Dermed ser det ut til at Vestlandshallen kan bli det mange hadde håpet da planene om idrettshallen i Åsane en gang ble lansert. Uenighet, brannforskrifter og annet førte til at hallen ikke var interessant for andre enn sportsfolket.

Dermed uteble viktige ekstrainntekter fra konserter og messer.

Nå blir det oppgradering. Får styret det som man ønsker, er også Bergens første storkonserthall ikke så langt unna. Og det kan bety mye for kulturbyen Bergen.

Konsertarrangører fornøyd

— En konserthall med plass til 10.000 tilskuere vil gi et konsertsted som er nesten dobbelt så stort som dagens største, Bergenshallen. Det betyr igjen at Bergen kan arrangere innendørs konserter med internasjonalt store artister, artister som aldri ellers hadde kommet til Bergen, sier Godthard Larsen i Logen Teater, konsertarrangøren bak Bob Dylan-suksessen i Nygårdsparken i fjor.

— Store navn i Dylans klasse kan være aktuelle for en Vestlandshall med 10.000 tilskuere, sier Larsen. - Dette er absolutt gledelig. Men samtidig må vi ha i mente at Bergen ligger litt utenfor allfarvei. Selv om vi har konsertstedet, er det ikke sikkert det passer så mange å legge en turné også innom Vestlandet, sier han.

— Er en konserthall med 5000 tilskuere interessant?

— Ikke med de virkelig store artistene. Og vi har jo allerede Bergenshallen, sier Larsen. Ole Blues fornøyd

— Det var en konserthall med 10.000 i salen vi hadde håpet på første gang Vestlandshallen ble nevnt. Og det er marked for å fylle hallen med så mange, om ikke på jevn basis. Vestlandshallen vil ikke kunne finansiere driften av hallen gjennom storkonserter. Til det ligger Bergen for langt unna andre store konsertsteder. Men for Ole Blues-festivalen er dette gode nyheter, sier Frank Nes i Ole Blues til BT.

Både Nes og Larsen er blant dem som arbeider med å få Paul McCartney, Neil Young og andre til Nygårdsparken i sommer.

— Det er klart det er greiere å arrangere en konsert der vi vet at det er tak over hodet, sier Nes.

KONSERTHALL: Gjennom et forlik med Selmer ser Stiftelsen Vestlandshallen en mulighet til å oppgradere hallen til konserthall for 10.000 tilskuere.
ARKIVFOTO: JAM M. LILLEBØ