I natt var det minus åtte grader på Florida i Bergen. Natt til lørdag var det 9,4 kuldegrader. I 2002 var det aldri kaldere enn minus 6,8 grader ved Florida i Bergen.

5. februar i 2001 ble det målt 13,4 minusgrader på Florida. I 1987 ble det målt hele 16,3 minusgrader.

Dette er selvsagt bare noen pinglegrader for østlendinger, trøndere og nordlendinger, men for en bergenser er dette noe i overkant.

Gladmeldingen er derfor at det blir mildere, kanskje allerede fra i morgen.

Minus 18 i Masfjorden

— I lavlandet var det i Masfjorden vi målte den laveste temperaturen i natt, med minus 18 grader. På fjellet er det selvsagt kaldere. På Finse var det hele 26 grader kaldt i natt, forteller førstekonsulent Lillian Kalve i Vervarslinga på Vestlandet til bt.no.

I Lærdal målte man minus 13 grader i natt. Førde hadde minus 15 grader. Voss kunne skilte med minus 14 grader og Omastrand med minus 15 grader.

— Det er mange steder i Bergen hvor det er mye kaldere enn her på Florida, for eksempel i kuldegroper som Varden i Fyllingsdalen og på Gaupås i Arna. Ofte er det slik at der det er varmest om sommeren er det kaldest om vinteren, forklarer Kalve.

Ser slutten på kuldeperioden

— Det ligger varmere luft ute i havet mellom Norge og Island. Denne luften blir presset mot land og vil presse den kalde luften vekk. Det er ikke så sterk vind, så det kan ta litt tid. Klarvær innimellom kan gjøre det fortsatt kaldt om natten, men vi ser nå slutten på kuldeperioden. Temperaturene vil svinge rundt null i Bergen. Det kommer trolig ikke store nedbørsmengder før til helgen. Fredag eller kanskje lørdag vil nedbøren komme som sludd eller snø, sier meteorolog Svein Inge Andersen i Storm Weather Center til bt.no.

KALDT, MEN VAKKERT: Det var 26 minusgrader på Finse i natt, men det er vidunderlig vakkert når solen står opp. FOTO: BT WEBKAMERA