CARL-FREDRIK HELLEVANG LARSEN

Det er slett ikke uvanlig med hutrende kalde dager i juni. Tvert imot.

– Man kan si at været er snudd helt på hodet, men lave temperaturer i juni er ikke avvik fra normalen. Man bør heller sette fokus på de varme dagene i desember, mener meterolog Tor Ivar Mathisen fra Vervarslinga på Vestlandet.

Kaldere i fjor Man skal ikke lenger tilbake enn ett år for å finne kaldere sommerdager. I inngangen av juni i fjor var det målt bare 3 varmegrader. Kaldest var det i 1964 med 1,6 grader i juni måned.

Det sure juniværet gjenspeiler seg over hele Sør-Norge, mens i Nord-Norge nyter folket sol og varme. I Tromsø var det meldt hele 16 varmegrader og lettskyet himmel i går ettermiddag.

Bedre vær i vente – Lavtrykket som nå ligger over Sør-Norge vil over helgen trekke nordover, og vi vil få stigende temperaturer over hele landet de neste dagene, opplyser Tor Ivar Mathisen til Bergens Tidende.

Mens Midt-Norge må lide under det kommende lavtrykket, spår Værvarslinga på Vestlandet stort sett pent vær i resten av landet den neste uken. På vestlandet sør for Stad blir det nordlig bris, fra mandag til dels kuling på kysten. For det meste oppholdsvær og perioder med pent vær. Stigende temperaturer.