— Jeg strålende fornøyd og oppspilt over resultatet, sier Guri Tajet, fylkesansvarlig for TV-aksjonen i Hordaland.

10 millioner fra Hordaland

Hun noterte 10 millioner i bøssene i fylket i går, derav 4 millioner bare i Bergen. Det er en fremgang på 11 prosent for fylket som helhet og 12 prosent for Bergen. Bydeler som Åsane og Fana hadde en økning på 30-40 prosent.

— Det er et fantastisk resultat. Hovedårsaken er nok at vi hadde så og si full dekning av bøssebærere. Vi har jobbet knallhardt med å rekruttere bøssebærere, og det har vært vellykket, sier Tajet.

Uværet bidro

Oppfordringer på e-post og SMS er blitt brukt i arbeidet med skaffe bøssebærere, i tillegg til tradisjonelle kanaler som skoler, frivillige organisasjoner og idrettslag. Selve innsamlingen fant sted i et forrykende uvær søndag formiddag, men det hindret ikke de frivillige fra å gjøre en kjempeinnsats.

— Vi var redd for at været ville skremme vekk mange bøssebærere. Men folk møtte opp og kom søkk våte tilbake fra runden sin. Utrolig! Dessuten sørget jo været for at veldig mange mennesker var hjemme, sier Tajet.

Sogn og Fjordane hadde i formiddag fått inn 3,3 millioner kroner, og topper dermed fylkeslisten med nesten 40 kroner per innbygger. Klokken 12 i dag var det totalt kommet inn nesten 135 millioner kroner til TV-aksjonen, som går til Atlas-alliansens arbeid for funksjonshemmede i u-land.