Ingen grunn til å forvente en kald nedtur etter en påske der gradestokken har slått krøll på seg i ren sommerlykke. Penværet ser ut til å fortsette. Først fredag tror meteorologene det kan ligge regn i luften.

— Sprik fra fredag

— Frem til da ser det bra ut. Det kan godt være at temperaturene kryper opp mot 20 grader også neste uke. Fra fredag er det imidlertid litt mer sprik i prognosene, sier meteorolog Dag Kvamme ved Vérvarslinga for Vestlandet.

— Temperaturen avhenger selvfølgelig litt av hvor du befinner deg på Vestlandet. Langs kysten kan kald havluft ta litt brodden av sommertemperaturen. Men stort sett kommer det som er av trekk fra øst. Og det borger for varme, legger han til.

Konkurrenten Storm Weather Center, Svein Inge Andersen, er også optimist - men litt mindre kategorisk.

— Fredag kan det komme en del regn. Men temperaturene kan falle noe utover uker, og det kan komme noen skyer allerede i morgen, sier han.

Bergen varmest

Førde kan notere seg for den høyeste temperaturen i Hordaland og Sogn og Fjordane denne påsken: 20,3 grader skjærtorsdag.

Langfredag var Bergen varmest på hele Vestlandet, med 19,4 grader, en halv grad varmere enn på skjærtorsdag. I går sank temperaturen her i byen med et par grader.

Varmest i landet har varmegjengangeren Nesbyen vært, hvor gradestokken har strekt seg mot bortimot 22 grader.

Og det er vel ekstremt varmt til å være påske?

— Jo, men det er ikke så uvanlig med slike temperaturer i april. Måneden er jo den tørreste i hele året, sier Storm-meteorolog Andersen.

SOLSTRÅLER: Fem år gamle Marte Regine Engeseth var en av mange tusen som slikket sol og nøt sommervarmen på Kvamskogen langfredag.
FOTO: RUNE NIELSEN