Det er ikke ofte man leser så forutinntatte reportasjer. Det er reportasjer man kanskje kunne vente av mer snuskete blader. Her har journalistene vært på jakt etter det mest bedritne de kunne finne og det har de selvsagt funnet. Men det hadde ikke vært nødvendig å reise helt til Thailand for å finne det. Det kunne de utmerket godt ha funnet i sitt eget land eller i sin egen by for den saks skyld.

Men det er vel ikke så interessant å reise på reportasjetur til Nordnes, Møhlenpris eller Fyllingen.

Det som egentlig er mest skuffende er at dette sto på trykk i Bergens Tidende som påstår seg å være en seriøs dagsavis. Hadde det vært en reportasje som viste hele bildet, mangfoldet, kulturen, folkeslaget osv. kunne dette vært en akseptabel reportasje, men her var det ikke interessant. Seriøsiteten til BT begynner å bli ganske falmet etter hvert.

Her gjelder det å selge aviser, da spesielt på påskeaften som kun kommer ut i løssalg. Og hva selger best da? Jo, sex selvfølgelig.

Vedkommende journalister har vært ca. to uker i Thailand og forstår selvsagt alt som foregår der. Man må ikke komme her og komme her. Som journalist på tur vet og kan vi alt, må vite.

Et eksempel fra påskeavisen: Det ble vist et bilde fra en golfbane med vestlige menn som spilte golf og deres små venninner som caddier . Disse kvinnene er profesjonelle caddier som jobber på golfbanen . Men slik ble de selvfølgelig ikke fremstilt. De som kan lese mellom linjene forsto at det var horer selvfølgelig.

Undertegnede er gift med en thai-kvinne og har vært det i 23 år. Vi har to voksne barn sammen og har et rimelig godt liv og ekteskap.

Men det journalistene ikke vet er at de setter merke på alle og alt som har med Thailand å gjøre. Folk som reiser på ferie; ektepar, familier, enslige osv. føler seg mistenkeliggjort og delvis kriminalisert og sitter med en følelse av dårlig samvittighet, påført dem av tanketomme journalister!

Det kan ikke være forbudt for journalister og evt. redaktør å bruke hodet før reportasjer av denne typen settes på trykk!

Jeg forventer at det kommer flere reportasjer fra Thailand, men da med en mye bredere fremstilling av Pattaya og Thailand. For Thailand er mye mer enn det som fremgår av de lavmålte reportasjene som har stått i BT.

JØRN JØRGENSEN,

MATHOPEN