52 åringen lot andre svinge seg i dansen i går. Under forberedelsene til kveldens dansefest fikk Johny Olsen telefon fra Norsk Tipping. Med ett var osingen millionær.

Ringte konen

— Jeg holder på å rigge i stand til kveldens spillejobb, sa 54-åringen da Norsk Tipping ville ha ham med på å spille Joker. Han lot seg overtale til å la andre stå for lydprøver og gitarstemming en stund, og resultatet ble altså over all forventning.

— Utrolig, jeg skjønner ingenting jeg! Plutselig er jeg millionær! Nå må jeg ringe konen, sa den glade jokervinner.

Trofast spiller

— Du vet det er sånn en ser på tv. Du tror ikke at det noen gang skal skje deg selv, sier Johny Olsen til Bergens Tidende, og tar en ørliten pause fra spillejobben.

Selv om han aldri har trodd han skulle dra den store gevinsten i land, har Johny Olsen vært en av Lottos trofaste spillere. Han har alltid spilt Lotto. Men aldri vunnet noe større.

— Joker har jeg bare spilt 2-3 ganger.

Johny Olsen jobber som snekker på Os. På fritiden gleder han andre med pop og rock og dansemusikk, som sanger og gitarist i «Olsenbandet». Det har han gjort i 30 år, og det skal han fortsette med.

Rock 'n' roll

Den jordnære trubaduren har ikke planer om de store sprell. Huset bygde han i 1973. Det er han i grunnen fornøyd med og har ingen planer om noe nytt. Jobben som snekker trives han i.

— Luksus ligger ikke for meg. Nå setter jeg pengene i banken, så får jeg tenke meg litt om, sier den nøkterne millionæren.

— Nå blir det full trøkk og rock 'n' roll fra scenen, jubler Olsen og drar i gang til swing og fest.

MILLIONÆRSWING: Joker-millionær Johny Olsen spilte til fest for at andre skulle more seg, dagen han selv vant millionpremie. FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN