Våre folkevalgte har skjønt at ved å momsbelegge enkelte helsetjenester, og andre ikke, så vil vi brukere automatisk forstå hva som er den beste behandling for oss.

Kjempelurt, synes jeg. Da blir det jo så enkelt å velge, for prisen øker jo drastisk for «unyttige» behandlingsformer som for eksempel naturmedisin.

Så bort med det! Helsekøene kommer garantert til å forsvinne som dugg for solen nå hvis vi bare kan gi denne revolusjonerende tankegangen en fair sjanse.

Det dumme er at en fjerdedel av det norske folket er så overtroiske at de oppsøker såkalte alternative behandlingsformer, og innbiller seg at de blir bedre av det. Dette er visstnok kun såkalte placeboeffekt, og tenk om alle ble friske kun ved å innbille seg det. Hva skulle da skattepengene brukes til?

Og hvordan skulle det gå med alle de arbeidsplassene i legemiddelindustrien hvis vi ikke støttet litt opp om den. Her er det viktig med solidaritet og ikke minst helhetstenkning!

Når skal vi begynne å forstå at menneskekroppen ikke er noe mer komplisert enn en bil? Og hjelper det å godsnakke med eller forsøke å forstå en bil om den punkterer? Nei, trøste og bære, hvor lange bilkøer ville det ikke da bli på veiene …

At det også er vedtatt at leger og tannleger nå skal utføre alternative behandlingsmetoder heretter uten å betale moms, virker også helt logisk i grunnen. For tenk om det skulle dukke opp et håpløst tilfelle på kontoret som man ikke kunne hjelpe – da er det godt å kunne ta opp reseptblokken og skrive ut noen lykkepiller. Man trenger da vel ikke gå så i dybden, for da går minuttene fort. Det er virkelig flott at oppgavene blir byttet litt på synes jeg. Man kan jo spinne litt videre på den tanken: Hvorfor ikke gå til slakteren for å få fjernet hemoroidene neste gang? Hvem har egentlig mest kunnskap om hvordan en kniv skal brukes? Og vi kan ligge der på benken rolig og avslappet i trygg forvissning om at mannen har et flott fagbrev hengende på veggen.

Det er liksom så godt og trygt å vite at vi har folk oppover i systemet som vet vårt beste, folk både med innsikt og med begge beina godt plantet i løse luften … eller hva det nå heter … Så slipper vi å tenke selv …

Må ærlig innrømme at det tok en liten stund før jeg selv skjønte disse nye momsreglene på helse, men det hele er egentlig så ufattelig enkelt. Myndighetene våre er rett og slett forut for sin tid, bare hør her: Til min store glede ser jeg at et av tilbudene som er fritatt for moms er silikonpupper.

Jippi! Det vil jeg ha! Livet mitt vil bli mye rikere på alle måter. Jeg blir sannsynligvis så lykkelig over min nye og perfekte kropp at alle andre plager blir glemt på flekken. Alle mennesker vil smile til meg, og hvis jeg i tillegg også fikk fjernet valken på magen, fettsuging også momsfritt, kan jeg ikke se at noe annet problem skal kunne overskygge min lykketilstand – og ingen sykdom vil heretter få kloa i meg.

Søren og, nå sporet jeg vist helt av her. Hva var hovedpoenget nå igjen, jo forresten der kom jeg på det. Pass deg for placebo – livsfarlige greier!

ANNE TEIGLAND