Venstresiden med Ap i spissen har helt tydelig problemer med å takle at Frp ikke felte regjeringen, og lot Ap slippe til i regjeringskontorene igjen. I mangel av egne argumenter og troverdighet legges det for dagen en utrolig fantasi for å ta motstanderen i stedet for å prøve å gjøre egen politikk salgbar. Man trekker ut enkeltsaker i budsjettet, unnlater totalt å nevne de positive forbedringene i budsjettavtalen, konstruerer opp meningsløse motsetninger, og prøver bl.a. å få det til å høres ut som om billig sprit og billige motorsykler var hovedsaker for Frp i budsjettavtalen. Dette er lavmål av argumentasjon som kun bidrar til å redusere politikernes troverdighet og øker politikerforakten.

De som har fulgt litt med vet meget godt at Frp ikke på noen måte var fornøyd med alle elementene i budsjettet, det blir man sjelden så lenge man ikke kan bestemme alene, og som kjent er det lenge siden noe parti kunne gjøre det i Norge. Etter lange forhandlinger med regjeringspartiene sto valget mellom å inngå et budsjettforlik man kunne godta eller å slippe venstresiden til makten igjen. Da valgte Frp budsjettforliket fordi de mente at dette var bedre for Norge og folk flest enn alternativet. Dette trenger man selvsagt ikke like, men sånn fungerer systemet i en mindretallskonstellasjon, og er det noen som burde vite dette så er det Ap som har vært med på det så mange ganger, derfor blir den argumentasjon som nå legges for dagen ikke noe annet enn patetisk og tåpelig.

Det er mye i budsjettet både jeg og sikkert de fleste andre ville ønsket annerledes, men det fører helt i uføret å dra debatten ned på det nivået mange Ap politikere har gjort i det siste.

Ap-politikere rundt om i Norge som ennå sitter og lurer på hvorfor meningsmålingene fortsatt peker feil vei, bør kanskje se på andre alternativer til å fremme sin egen politikk enn å prøve seg med billige usakligheter for å ramme politiske motstandere (Frp). Det er helt legitimt å argumentere for sin politikk og være uenig med valg som blir gjort, men politikere som undervurderer dømmekraften til velgerne får belønning som fortjent.

Av Paul-O. Holmefjord