Hittil har private kun hatt lov til å drive skoler med et «alternativt undervisningsopplegg». Nå ser det ut til at det kanskje blir lov å drive skoler med et likt faglig innhold som de kommunale skoler.

Hvorfor vil dette være viktig: Friskolene skal være for alle. Den skal ikke være så dyr eller så annerledes at du må være meget spesiell for å gå på den.

Det stilles krav til lokalene med hensyn til inneklima etc. Dette er jo alene grunn til å sende barna dine til en friskole da det er «ingen» av de offentlige skolene i Bergen som har et godkjent inneklima.

Finn en skole som passer for deg og dine behov. Kanskje en slik skole har lengre dager slik at SFO blir unødvendig, kanskje skolen serverer mat til ungene, kanskje de til og med får tilbud som de ellers har krav på som svømmetimer, ekstraundervisning, mat til matlagingstimene, kanskje de får skikkelige skolebøker og kanskje dine barn kan få undervisning i ønsket hovedmål.

Ja, kanskje det blir et sted for å lære og ikke bare for å være ...

Ved flere skoler blir det bedre kapasitet, noe som alle vil tjene på.

Én ting er i hvert fall sikkert: Dagens kommunale skoler har et dårlig inneklima, har dårlig råd og har kuttet ut mange av de tingene man skulle tro de hadde krav på!

Er det ikke utrolig at man har matlagingstimer uten mat og svømmetimer uten basseng.

Vi kan da umulig godta dette, eller hva ...

KNUT VIDAR SCHJENKEN, BYSTYREMEDLEM FRP MEDLEM ÅRSTAD BYDELSSTYRE