Slik skal den 32 år gamle iraneren ha ordlagt seg sekunder før han snittet og stakk sin tidligere svoger flere ganger i ansiktet og tinningen med en kniv.

Nå har Statsadvokaten i Hordaland tiltalt 32-åringen for drapsforsøk, og for samtidig å ha truet med å drepe ekskonen og hennes nye venn. Hendelsen fant sted på Torgallmenningen natt til 20. august i år. Den 40 år gamle ekssvogeren ble påført livstruende skader, og ville ifølge en legeerklæring ha dødd hvis ikke forbipasserende vitner hadde klemt sammen knivsårene og hindret ytterligere blodtap.

32-åringen stiller seg uforstående til den alvorlige tiltalen.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld, er alt forsvarsadvokat Eirik Nåmdal vil si om saken.

BT vet imidlertid at tiltalte i avhør har hevdet at det var ekssvogeren som angrep ham med kniv , og at han selv ikke har gjort noe annet enn å forsvare seg. Tiltalte mener derfor at 40-åringen må ha kuttet seg selv under det påfølgende basketaket.

Den iranske 32-åringen slapp ut fra varetekt onsdagen før knivstikkingen, selv om han var siktet for å ha banket opp sin ekskone på åpen gate noen dager tidligere, fordi hun hadde gått ut av forholdet. Ekteskapsbruddet skal ha ført til en dyp konflikt mellom 32-åringen og ekskonens familie.

Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 20. august, og tirsdag ble han i Bergen forhørsrett fengslet for fire nye uker, blant annet fordi retten frykter at han kan begå nye voldshandlinger. Under rettsmøtet ble han også orientert om tiltalebeslutningen.

Ifølge politiadvokatene Steinar Andersen og Jannicke Fløystad ved Hordaland politidistrikt, er det de alvorlige skadene og vitneobservasjoner som førte til at politiet ba statsadvokaten om å ta ut en tiltale for drapsforsøk. Saken vil komme opp for Bergen tingrett utpå nyåret.