Det går ikke en dag uten at vi hører om innvandrere som er innblandet i noe kriminelt.

Dumme meg som lurer på hvorfor folk ved busstoppet plutselig ser så anstrengte ut, når jeg kommer og setter meg! Jeg er jo mørkhudet!

Ja, jeg er altså innvandrer. Jeg innvandret til Norge som barn, så det gjør meg til en person med innvandrerbakgrunn. Jeg snakker flytende norsk, men det er ikke morsmålet mitt, jeg er altså en fremmedspråklig person. Jeg har norsk pass, men er mørkhudet, jeg er derfor utlending sett med norske øyne. For meg og mange andre er dette hverdagskost i Norge.

Men; det bor nesten fem millioner mennesker i Norge i dag, alle kan vel ikke ha samme hverdagskost eller? For selv om Kari har møtt tre arabere som var noen sanne latsabber, vil ikke det si at alle arabere er like late. Heller ikke alle nordmenn er like fordomsfulle, og som sagt er det en del nordmenn der ute, men det enda flere arabere!

Samme enkle logikk kan man bruke om man vil forklare en person fra Thailand at ikke alle nordmenn er pedofile.

Under Irak-krigen var det viktig å få et nøytralt bilde av konflikten. Man skulle ikke la seg villede av reporterne, og mediene selv oppfordret folk til å være kritiske. At innvandrere dreper og voldtar er sant, likevel har jeg en sterk følelse av at media presenterer et ganske ensidig bildet av saken. Jeg er innvandrer, utlending -kall meg hva du vil, men drept og voldtatt har jeg ikke, og det er det en stor del av dem med innvandrerbakgrunn som ikke har!

Vis oss flere flinke, lovlydige og arbeidssomme innvandrere! I beste sendetid, ikke klokken tolv om kvelden når alle har gått og lagt seg. Vis oss flere norske mørkhudede rollemodeller på forsidene, med store overskrifter. Da vil kanskje alle i Norges land få en sunnere og mer variert hverdagskost.

Rodrigo Cortez