Men kanskje kan Olsen kalle mobilavhengigheten en arbeidsulykke. Til daglig selger han nemlig telefoner og fancy mobiltilbehør hos Telebutikken på Galleriet.

Kunde Anders Vengen Jensen (29) kikker fornøyd på mobiltelefonene som står oppstilt på rekke og rad. Han har klart seg uten mobiltelefon siden han mistet den gamle for et par måneder siden, og synes det er på høy tid å skaffe seg en ny.

— Denne har goretextrekk og radio. Du kan dyppe den i et glass vann hvis du vil, frister Olsen.

Jensen nikker fornøyd, vanntett mobil virker som en fornuftig investering i høstregnet.

— Jeg fikk ikke panikk da jeg mistet den forrige telefonen, men det var ikke så veldig lagt ifra. Jeg har brukt hustelefonen mer og sendt meldinger fra venners telefoner. Da telefonen forsvant, mistet jeg også en rekke telefonnummer. Det var nesten det verste, sier Jensen. Han karakteriserer seg selv som en moderat bruker. Vanligvis ligger regningen i overkant av 500 kroner i måneden.

Olsen innrømmer imidlertid at han er fullstendig avhengig av telefonen sin, en Sony Ericsson P800, som koster 6500 og har skjerm på størrelse med en liten tv. Avhengigheten koster ham rundt 1700 i måneden, inkludert et par hundre meldinger til venner og kjente.

MÅTTE HA NY MOBIL: Anders Vengen Jensen (til venstre) synes en mobiltelefon med goretextrekk virket som en fornuftig investering i høstværet. Da ekspeditør Peter Henrik Olsen kunne forteller at telefonen fantes i andre farger, var handelen i boks.<br/>Foto: KNUT STRAND