ANDERS WAAGE NILSEN anders.nilsen@bt.no

Da innbruddsalarmen gikk i dagligvareforretningen ved Fjorden Senter i Fusa kommune natt til søndag, var politiet raskt på pletten. Syv tjenestemenn og to hunder tok opp jakten på tyvene, som i følge et vitne kjørte flotte, nye Audier.

— De smale veiene i Sunnhordland gjør det uforsvarlig å forfølge bilene, derfor valgt vi å sette opp politisperringer. Innbruddstyvene passerte tre slike sperringer, før vi klarte å stoppe den ene bilen på Lukksundet bru, mellom Fusa og Tysnes, sier Torkjell Mikkelsen til BTs nettutgave.

I bilen satt en 35 år gammel mann og en 34 år gammel kvinne, begge fra Bergen. Da de ble pågrepet hadde den ville bilflukten pågått i flere timer, og vært innom fire ulike lensmannsdistrikter.

Den siste fluktbilen kjørte til slutt inn en blindvei, og føreren, en mann i 40-årene, stakk til skogs med tyvegodset på seg. En hundepatrulje fra Bergen ble kalt ut, og først ved 0800-tiden søndag morgen ble han pågrepet, langt inne i skogen.

Flere kommuner i Hordaland har vært plaget med tobakkstyverier den siste tiden, og en egen gruppe har blitt opprettet for å pågripe en antatt tyveribande. Derfor fikk tyverialarmen ved Fjorden senter høy prioritet.

Alle de pågrepne er norske statsborgere. De blir søndag fraktet inn til Bergen politikammer hvor de blir holdt i forvaring til tirsdag morgen, da de trolig blir framstilt for varetektsfengsling.

Det har i løpet av natten også vært innbrudd i Kommunetunet i Fusa, trolig begått av de samme tyvene tidligere på natten.