25 år gamle Inghild bodde på Skarpenes på Meland. Hun har siden mai arbeidet som frivillig i en landsby i Sør-Senegal. Utenriksdepartementet bekreftet i går at hun er en av de 350 som hittil er funnet omkommet etter forliset. Hun ble meldt savnet lørdag av sine pårørende fordi de fryktet at hun kunne være om bord fergen.

Myndighetene i Senegal har opplyst at det var over 1.000 mennesker om bord på fergen «Le Joola» som kantret i dårlig vær fredag. Hittil er det bare bekreftet at 64 mennesker overlevde katastrofen.

Øko-prosjekt

Inghild arbeidet i en landsby på øyen Carabane i Sør-Senegal. Hun deltok i prosjektet «Eco Carabane» der målet var å drive økologisk landbruk og å leve en miljøvennlig og bærekraftig livsstil. 25-åringen er født i Florø i Sogn og Fjordane, og bodde også i Høyanger og Sandane før hun flyttet til Meland.

Nina Bratteteig (27) er en av Inghilds beste venninner. Hun kjørte henne til flyplassen da hun reiste til Senegal i mai.

— Hun var veldig oppspilt og snakket mye om turen på forhånd. Det føltes rart for meg at hun skulle reise, for vi var veldig nære venner. At jeg aldri skal få se henne igjen er helt uvirkelig, sier Nina.

Hun beskriver Inghild som en svært omtenksom og omsorgsfull jente.

— Hun så det med en gang hvis jeg hadde bare antydning til en dårlig dag. Da kom hun og ga meg verdens beste klem. Jeg tror vi skjønte at vi kom til å bli gode venner allerede første gang vi traff hverandre, sier Nina.

De to jentene var både venner og kolleger i månedene før Inghild dro til Senegal. De leide to rom på gamleskolen i Lavik i Sogn og Fjordane, der de tilbød akupunktur, healing og massasje.

Avskjedsfest

— De ble en del pendling mellom Bergen og Lavik. I perioder var vi sammen nesten døgnet rundt, sier Nina.

Like før Inghild reiste til Senegal hadde de to jentene en avskjedsfest.

— Det endte med at vi ble sittende oppe og snakke hele natten. Hun var veldig reiselysten, og kalte seg selv en nomade. Hun ba meg flere ganger om å slå følge til Senegal. Det er ufattelig at hun er borte, sier Nina.

I de siste mailene hun fikk fra Inghild, skrev hun at hun hadde lyst til å komme hjem til jul, dersom pengene strakk til.

Myndighetene i Senegal har fått knallhard kritikk etter katastrofen. Fergen var bare godkjent for 550 personer, men kan altså ha hatt nesten dobbelt så mange om bord.

Flesteparten av de omkomne er brakt til Dakar i Senegal, blant dem også Inghild. Det er foreløpig uklart når hun vil bli brakt til Norge.