For noen begynner vinterferiene allerede fredag, og til kvelden er det for Vestlandet meldt liten kuling med en del sluddbyger, snø i indre og høyere strøk.

Lavtrykk lenge

— Bygene kommer tett fredag. Vi kan få hagl, og det er utrygt for torden, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule ved Værvarslingen for Vestlandet til Bergens Tidende.

Utover lørdagen får vi en litt roligere periode med oppholdsvær. Det er til og med en mulighet for at solen kan vise seg frem.

Søndag blir det igjen bygevirksomhet og overskyet himmel. Mandag blir det litt mindre vind og større mellomrom mellom bygene. Tirsdag kommer et nytt lavtrykk med vindøkning fra sør-aust og sludd, kanskje regn.

— Men dette er langt frem, og prognosene er veldig usikre, sier meteorologen.

Krypinn i naturen

Utrettelige Bergen Turlag inviterer uansett værforhold til turer og hyttebesøk ute i naturen. Løyper er merket med seig kvist fra Lid til Høgabu i Bergsdalen og fra Finse til Hallingskeid. I Stølsheimen blir det kvistet til påske.

Til tross for mild vinter er det nok snø på fjellet. Både i Bergsdalen, på Kvamskogen og i Stølsheimen er det fine forhold, ifølge Turlaget.

— Men vær oppmerksom på åpne bekker og utrygge vann nær elveoser, sier lederen i Turlaget, Målfrid Hatteland.

Hyttene Hallingskeid, Høgabu i Bergsdalen og Alexander Grieg-hytten i Bergsdalen venter på vinterturistene. Det finnes også hytter på Osterøy og i Lindås.

KVAMSKOGEN I SOL: Vinterferien blir formodenlig ikke slik.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN