17-åringen kommer fra Sandnes-området, og ble meldt savnet da hun ikke kom tilbake til Prekestolhytta fra en tur tirsdag kveld.

-Det er ikke gjort noen funn som kan knyttes til jenta. Letemannskapene har i natt konsentrert søket i området rundt Prekestolhytta, sier operasjonsleder Trond Ekholdt i Stavanger politidistrikt til NTB.

-Vi holder foreløpig alt åpent, og prøver å finne henne så fort som mulig. Vi har vært i kontakt med foreldrene og vet det vi trenger å vite om den savnede, sier Ekholdt.

Jenta skal ha vært godt kledd og turvant.

Hundepatruljer To hundepatruler og fem personer fra Norsk Folkehjelp, samt politi fra Strand og Forsands lensmannskontor har natt til onsdag lett etter jenta. Leteaksjonen trappes ytterligere opp i morgentimene.

Et Sea King redningshelikopter er også brukt i søket. Helikopteret hadde varmesøkende kamera, men søket ga ikke resultater.

-Det var svært gode leteforhold. Helkopteret blir satt inn igjen på formiddagen onsdag, sier vakthavende redningsleder Per Arne Stenvoll ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Sekken sto igjen Jenta hadde vært i området en stund, og satte fra seg sekken og en bærepose på Prekestolhytta, før hun la ut på tur 17.45 tirsdag. Hun gikk i retning Prekestolen, som ligger om lag en times gåtur fra hytta. Siden har ingen sett henne. En ansatt på Prekestolhytta meldte ved 22-tiden fra til politiet da jenta ikke hadde kommet tilbake.

Jenta skal ifølge Nettavisen ha opplyst til flere personer ved Prekestolhytta at hun skulle ta seg en kortere tur rundt hytta.

NTB