KENNETH STRØMSØY

Vegsjefen i Hordaland må prioritere rekkverk i Hardanger og brannsikring av tunneler, og finner ikke penger til det såkalte perlekjedet.

— Vegkontoret må være voksent og stå ved de prosjekter de har satt i gang, mener turistsjefen i Bergen, som savner lysskulpturen ved innseilingen til Bergen.

Perlekjedet på Askøybroen er ødelagt av de harde værforholdene. Men broen har vært med på å gjøre tilværelsen lysere for askøyværingene lenger enn vegkontoret hadde trodd. Ni års levetid er lenge for slikt utstyr på en sådan plass, så egentlig skulle lysene vært sloknet for lenge siden.

— Vi vet hvor mange penger som trengs til vedlikehold, men vi får alltid mye mindre. Da må vi prioritere. Og det er ikke vanskelig når valget står mellom pyntelys eller rekkverk i Hardanger og brannsikring i tunneler, dessverre, sier vegsjefen i Hordaland, Ole Christian Torpp.

Fakkeltog

7. mars blir det fakkeltog for perlekjedet. Initiativtaker til demonstrasjonen er lederen for Askøy Lokalradio, Marie Espeset. Hun synes det hele er sørgelig.

— Hadde vegsjefen enda kunnet love at om to år, da blir det i hvert fall lys, sukker hun.

— De må i hvert fall gjøre det de kan for å finne penger!

Identitet

— Lysene på Askøybroen er svært positive for det visuelle inntrykket, både fra luft, sjø og land, synes turistsjefen i Bergen, Ola Warberg, som mener vegkontoret bør vise mot til å opprettholde perlekjedet når de først har satt opp lysene og tatt ansvaret for dem.

Lederen i brostyret, Øystein Holmelid, sier han har sendt flere brev til vegsjefen, uten andre resultater enn beskjed om at saken er til utredning og vurdering.

— Perlekjedet har gitt identitet til folk på Askøy. Det har vært et symbol på noe de har kjempet hardt og betalt dyrt for, sier han skuffet.