To dager før nominasjonsmøtet er Søviknes den eneste offisielle kandidaten til førsteplassen på stortingslisten. Kjell Einar Nilsen i Odda Frp har varslet at "opprørerne" i Hordaland har en hemmelig kandidat til førsteplassen som de først vil fremme som benkeforslag på selve nominasjonsmøtet. Haoko Tveitt i Kvam Frp sier til NTB at det bare er noen ganske få som vet hvem denne kandidaten er, og de vil holde kortet så tett til brystet som mulig fram til nominasjonsprosessen er i gang på møtet lørdag. Det blir gjort for å hindre at sentralstyret eller andre griper inn med eksklusjon eller trussel om eksklusjon, noe som skjedde da Fredrik Litleskare i forrige uke ble presset til å trekke seg fra førsteplassen på en alternativ liste.

Ola Opedal fra Odda uttalte til Bergensavisen onsdag at han hadde tiltro til de ryktene som verserte om Søviknes, og som hvis de var sanne, ville gjøre ham uskikket som stortingsrepresentant. Søviknes gikk onsdag ut og dementerte alle rykter som har versert om ham den senere tid.

Etter et møte med Terje Søviknes torsdag er Ola Opedal fortsatt åpen for å stemme på den foreløpig hemmelige kandidaten på lørdagens nominasjonsmøte.

NTB