Kolonnekjøringen er avsluttet og de tette avgangene gjør at behovet for alltid å ha med seg rutetider er over. I alle fall på dagtid.

I tillegg har sjåførene begynt å informere om stoppestedene underveis.

For noen dager siden gikk jeg på linje 20 på Bystasjonen. Idet vi var ute i trafikken ble vi ønsket velkommen til «denne avgangen med Gaia som skal til Nesttun» og ønsket en god reise.

Bussen svingte seg gjennom de første kvartalene og da vi passerte Florida lød det fra høyttalerne: «Neste stopp Høyteknologisenteret.»

Veldig bra, tenkte jeg. Idet vi svinger ut i veien igjen fortsatte det:

«Neste stopp Møllendalsveien, avstigning til høyre. De fleste avgangene med Gaia har avstigning til høyre.»

En sjåfør med humør — tenkte jeg. Etter Møllendalsveien fortsatte det med: «Neste stopp er i Solheimsviken, avgang ved Bergen yrkesskole.»

Her må noen ha vært på kurs. Etter yrkesskolen var han tilbake: «Neste stopp Kronstad, kun kort opphold.» Kort opphold? Kan det være at Gaia og NSB har felleskurs? Etter Kronstad kom det: «Og så ønsker vi alle som skal av mellom Minde og Hop en fortsatt god reise og en fin dag.»

Nå satt alle de norskspråklige passasjerene og humret. Synd jeg ikke skal lenger enn til Fantoft, tenkte jeg, dette var jo underholdende.

Men da vi nærmer oss busstoppet på nettopp Fantoft lyder det: «Next stop Fantoft.»

Så fikk jeg med meg den også. Som nesten-nabo til Studentbyen på Fantoft ser jeg absolutt behovet for en internasjonal «touch» ved dette busstoppet. Hva mer de gjenværende i bussen fikk servert av gullkorn på sin reise videre til Nesttun, vet jeg ikke.

Men takk til Gaia for nytt rutetilbud med fin informasjon og underholdning.

ATLE TOKVAM