Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) anmeldte pastoren i slutten av september i fjor, etter at han i et intervju med den kristne avisen Magazinet uttalte at «homofili er synd mot Gud og skaperverket. Det er en pervers livsstil og en besmittelse av landet vårt.»

— Fare for homofil voldtekt

Flåten er pastor i menigheten Levende Ord i Bergen. Ifølge Nettavisen tok han også bladet fra munnen i et intervju med TVNorge-nyhetene, hvor han sa at han vil arbeide for at Norge «ikke blir en nasjon så pervertert i sitt sinn at mennesker knapt kan gå utenfor i fare for å bli voldtatt av lesbiske kvinner og homofile menn.»

Under en fjernsynsoverført gudstjeneste i 1999 uttalte Flåten at «griser vet bedre enn homofile.». Men også den gang ble anmeldelsen henlagt som «intet straffbart forhold».

Overraskelsen ble knapt merkbar da Oslo politidistrikt i går kunngjorde at anmeldelsen er henlagt som intet straffbart forhold.

– LLH mener likevel at Flåtens uttalelser må ses i sammenheng, og at den stadige offentlige sjikaneringen gjennom TV og aviser får preg av en hetskampanje mot lesbiske og homofile, som gir grunnlag for tiltale, heter det på foreningens hjemmeside.