— Jeg fikk mine bryn tatovert brune, men de har mistet farge og blitt mer rødlige. Jeg har også fått tatovert en leppelinje, men den ble jeg aldri fornøyd med. Permanent sminke skal gå bort etter tre til fem år, men dette er 14-15 år siden, og leppelinjen er der fremdeles. Nå som jeg får rynker, blir det brudd i linjen, og jeg avskyr den, forteller Dagmar Østerbø.

Hun er sykepleier og hud- og helseterapeut og jobber på klinikken La Ko Be i Bergen. For inntil tre år siden tilbød de permanent sminke.

— Vi sluttet med behandlingen fordi vi ikke synes at produktet som var mulig å tilby var godt nok, forteller hun.

Østerbø har selv erfart at resultatene av permanent sminke ikke alltid er like bra, men vil ikke gå så langt som å advare mot permanent sminke. Sammen med flere andre i bransjen stiller hun seg likevel skeptisk til bruken av permanent sminke.

Make-up artist Grete S. Ulrichsen er også skeptisk.

— Jeg ville vært veldig forsiktig. Jeg har dessverre sett en del permanent sminke som ikke ser bra ut, spesielt etter at det har gått en stund, forteller hun.

I likhet med Østerbø har hun sett at bryn med brunfarge med tiden blir rødlige. I tillegg står lepper i fare for å bli stygge.

Flere andre make-up artister som BT har vært i kontakt med vil heller ikke anbefale permanent sminke, spesielt ikke for unge.

Inger Johanne Thomassen jobber ved Clinic It og kjenner til at bryn kan bli rødlige med tiden.

— Dette er ikke noe vi advarer mot, men vi opplyser om det. Løsningen er å velge brunfarger uten mye rødpigmenter, eller å fylle på farge etter hvert, sier hun.