Dette sa hjerteopererte Bjarne Norevik til bt.no da han endelig kom i mål etter å ha gått over 48 mil mellom Bergen og Oslo de 12 siste dagene. Norevik ankom Stortinget smilende og strålende opplagt nøyaktig klokken 12.56 i dag.

— Det er en deilig følelse og en lykke å ha nådd et mål jeg satte meg for lenge siden. Nå håper jeg bare at denne turen kan føre til at hjertesyke kan få livsforsikring. For dette er ikke Bjarne Norevik som har vært på tur. Det er den hjertesyke, som er blitt frisk, som har gjennomført denne turen på vegne av hjertesyke, kronisk syke og funksjonshemmede. Turen over fjellet fra Bergen til Oslo dreier seg ikke meg som person. Jeg har gått for saken og prinsippet, sier han bare minutter etter å ha passert mål like foran Stortingets hovedinngang.

Sjarmøretappen

Den aller siste sjarmøretappen nedover Karl Johans gate ble gjennomført sammen med stortingsrepresentant Eirin Faldet (A). Da bar han på et skilt med teksten: - Jeg er frisk, men får ikke forsikring. Faldet legger ikke skjul på at hun er imponert over Bjarne Noreviks kamp for gruppelivsforsikring. Foran Stortinget ble han også helt tilfeldig møtt av Hordalandsrepresentanten Agot Valle (SV), som kastet seg rundt halsen hans med replikken:

— Jeg er kjempeimponert over deg.

Ny signaler

Bjarne Norevik hadde to stopp på siste etappe inn mot Oslo i dag. Først i Asker, der han møtte lokale representanter fra Landslaget for Hjerte og Lungesyke (LHL). Deretter utenfor lokalene til Forsikringsklagekontoret i Bygdøy allé, der han ble tatt imot som den reneste helten av ledelsen i. Norevik fikk også møte kontorets direktør Elisabeth Berthelsen.

Norevik tror de 48 milene til fots over fjellet kan ha hjulpet i kampen for gruppelivsforsikring.

— Vi har fått flere signaler om at forsikringsbransjen nå er innstilt på å utarbeide nye produkter, som også kan fange opp min gruppe. Forsikringsselskapene er nødt til å ta regelverket i forhold til sykdom på alvor. Kampen for å kunne tegne livsforsikring skal fortsette, sier han.

Klar for en kald øl

Etter den 12 dager 12 dager lange turen nå er unnagjort, ble det både massasje og et skikkelig karbad på de hjertesykes nye helt fra Askøy.

— Og hva skal du gjøre etterpå?

— I kveld blir det nok en runde på byen for å feire med en øl eller to sammen med gamle kamerater, sier Norevik.