Av Marius H. Hilton,

student ved UiB

Det er krig i dag, det var krig i går og det er krig i morgen. Det er kanskje ikke så mange som tenker på dette, dette er da vel ikke krig? Vi skal jo bare hjelpe USA med å redde undertrykte kvinner i Afghanistan. Sannheten er nok litt verre enn hva vi er villig til å akseptere.

Norske drapsmaskiner er blitt sendt til Afghanistan for å avlaste USAs egne styrker, slik at disse kan brukes til noe mer fornuftig, som å angripe Irak. Den norske krigføringen i

Afghanistan kommer til å koste 1 milliard norske kroner, penger som kunne reddet liv i Sør-Afrika, men som isteden brukes av vår «kristne» regjering til å drepe flere mennesker. Vi skal da vel ikke drepe noen vi? Vi skal bare passe på at alle har det bra. Hvor mange har ikke norske kommandosoldater drept fra før i denne krigen, nøyaktige tall vil man nok aldri få oppgitt, det eneste man hører om dem er at de gjorde en fantastisk jobb, at vi kan være stolt av dem, hva vil det si? Drepte de flere enn andre soldater?

For en jagerflypilot er det vanskelig å se nøyaktig hvem som er hvem på bakken, vi blir fortalt fantastiske historier om presisjonsbombing, men hva med bombeangrepene som slår feil, de som man ikke får høre om før etter krigen eller aldri. Nå når media har mistet interessen for Afghanistan er det vel svært tvilsomt at vi får vite noe som helst om Norske soldaters bedrifter, bortsett fra gjennom sensurerte infokanaler i Forsvaret.

Forsvarsministeren sa forrige fredag at hun var stolt av å kunne sende soldater til Afghanistan.

Jeg er kvalm, ikke bare av forsvarsministeren, men av store deler av Norges befolkning som ikke løfter på øyelokkene av bekymring over hva som skjer. Det er faktisk de som har valgt denne regjeringen, en regjering som ledes av en prest, som tilsynelatende har glemt den gylne regel, «gjør mot andre hva du vil andre skal gjøre mot deg». «Vi må ikke glemme 11. september, det må ikke skje igjen,» lyder de pro-amerikanske røster. Hvor mange uskyldige mennesker har ikke mistet livet eller kommer til å miste livet, som følge av USAs aggressive utenrikspolitikk? Det er vanskelig å regne ut, men det er mange ganger høyere enn antallet drepte 11. september. Hvor blir de nevnt, hedret eller dokumentert.

De er jo ikke amerikanere så de betyr vel ikke så mye som dem heller. De dør en stille død, mens de forbanner sine bødler. Så mens norske bomber og kuler dreper i frihetens navn, så ruller nok en amerikansk tv-serie over skjermen, og vi ler og ler, mens verdens majoritet gråter.