— Er dette byens billigste? Det visste jeg ikke, sier Hamre, halvveis i sin første utepils på Fotballpuben.

— Men en liten mistanke hadde jeg vel. Godt å vite at jeg har valgt riktig.

Da han kjøpte ølen, var det halvfullt her ute på terrassen. Men de andre gjestene forsvant med solen, og nå, like før klokken 18, er det langt mellom gjestene.

Men Hamre og en venninne akter småhutrende å holde stand litt til.

Vår er vår

— Jeg tror nok det blir én til. Er det vår, så er det vår.

Heldigst er likevel den som har sin egen flytende uterestaurant, midt i hjertet av Bergen, bare et steinkast fra byens dyreste halvliter. Om bord på det vesle dekket til «Monica», en dansk Mascot 28, klager ingen på prisene.

— For 73 kroner får vi både mat til dekksgutten og en pils på deling, konstaterer Kristin Nijs fornøyd.

«Monica» kom fra Florø i dag, og dekksgutt Snorre Djupesland (12) har gjort seg fortjent til både hotdog og cola etter den femten timer lange sjøreisen.

- For dyrt

I ettermiddagssol og sommertemperatur ankret skuten opp i Vågsbunnen, tvers overfor de skummende, men akk, så dyre halvliterne på Zachariasbryggen.

— Har ikke vært der. Det er for dyrt, sier Nijs til BT.

— Knallharde priser, mener William Kloster.

— Men vi kan ikke klage. Her er det godt å sitte. Vi savner ikke påskefjellet, kommer det enstemmig fra gjengen om bord på «Monica».

BYENS BILLIGSTE: Her drikker David Hamre den billigste utepilsen i Bergen. På Fotballpuben er halvliteren førti kroner billigere enn på Zachariasbryggen og Folkemunne.<p/> TOR HØVIK (foto)