Det er noe som er kalt humanitære rettigheter, rettigheter som også inkluderer de narkomane. Selv om det kanskje er deres feil at de sitter i klisteret, betyr det ikke at de ikke trenger hjelp til å komme ut av klisteret.

Det ble flertall i byrådet i både Oslo og Stavanger, hvorfor ikke i Bergen? I Tyskland har det vist seg at det hjelper, det er blitt mindre av overdosedødsfall der. Og siden nå to av Norges storbyer har satt inn midler for å ordne et sprøyterom, burde vel Bergen også gjøre det. Er ikke vi Vestlandets hovedstad? Litt av en hovedstad som ikke engang er villig til å hjelpe sine egne innbyggere!

Legalisering hører jeg unnskyldningen til mange er. Hva for noe? Legalisering? Det har egentlig ikke noe med saken å gjøre. Bytt ut ordet legalisering med ordet forståelse, kanskje vi da kunne fått et bedre og mer «sammenknyttet» samfunn. Alle må kunne hjelpe hverandre.

Hvis de narkomane er syke slik enkelte påstår, så burde de vel få hjelp slik andre syke får. Alle syke har jo rett til behandling? Eller?

Innse realitetene, noe må gjøres!

CECILIE NILSSON