Av Karianne K. Røyrane, Ingrid H. Onarheim og Anna Giertsen, elever på Gimle ungdomsskole klasse 8g

Skolene blir bare fattigere og fattigere. I dag har ikke skolen engang råd til å kopiere opp klasselisten. Klasselisten vår ble gitt til klassekontakten med forespørsel om han kunne kopiere den fordi skolen ikke hadde råd til de vel 20 arkene de trengte. Det var så vidt vi fikk en blyant, et viskelær, en kalkulator og en linjal som dessuten knakk med en gang, men det var også alt utenom bøkene. Skolen har knapt nok råd til vikar et par timer, men hvis læreren vår blir syk lenge så får vi ikke vikar og da får vi jo ikke kommet gjennom pensumet.

Ble ikke nettopp Norge kåret til det beste landet å leve i?

Hvorfor er skolene våre da så fattige?

Hvorfor kan vi ikke bevilge flere penger til skolene?

Er ikke det noe av det viktigste vi må bruke pengene på?

Kanskje ikke for politikerne som er ferdig med skolen og ikke klarer å se lenger frem enn noen få år. Men hva med oss som går på skole, ikke er politikere og forhåpentligvis klarer å se lenger frem enn bare noen få år?

Er det ikke viktig at skolen får litt penger og materiale så vi kan gjøre ting som er gøy sammen og få lyst til å gå skolen?

Oljen varer ikke evig så vi må få oss noen smarte folk som kan finne nye, lønnsomme inntektskilder. Det er de unge lovende som skal finne ut av det og da er det viktig at vi har et godt skoletilbud.

Foruten at det er bestemt at skolene skal spare mange penger er det også bestemt at lærerne ikke får lov til å si:

«I morgen skal vi i Sentralbadet, dere må ta med dere 15 kroner.» Nei da, skolen skal være helt gratis. Men en ting synes vi er litt rart. Når man går siste året på ungdomsskolen (10. klasse) kan man ikke spørre foreldre/foresatte om kr 15 til Sentralbadet, men året etter når vi begynner på videregående må vi be dem om flere tusen kroner til bøker og skolesaker. Hvorfor kan vi ikke da få be om de 15 kronene i slutten av 10. klasse?

Vi har likevel klart å skrape sammen en del penger, ark, leksikon og en datamaskin til klassen takket være en fantastisk innsats fra klassekontaktene og alle foreldre. Vi vil også gi en takk til lærerne som har prøvd å gjøre skolen interessant for oss selv om de har hatt lite penger å rutte med. Men fortsatt får vi jo ikke de 20 arkene av skolen, og det er altfor gale!

Så til alle dere politikere som stadig gir nye løfter om penger til skole og utdanning:

Hold løftene deres!

Er det ikke på tide å gjøre noe før skolene blir så dårlige at foreldrene må gi mange penger til ark og annet nødvendig skolemateriell. Da blir skolen i hvert fall ikke gratis!