debattAv Harald Victor Hove,formann Bergens Unge Høyre

Men velgerne har ikke latt seg lure av tidenes Ap-valgflesk. Dette har også vist seg i oppslutningen om Ap i Hordaland hvor deres ungdomskandidat, Pål Berrefjord, er lenger fra en fast stortingsplass enn på lenge.

Siste skudd på stammen av desperate forsøk på å sanke stemmer frem til høstens vakreste eventyr, er Pål Berrefjords lytteturné etter mønster av Hillary Clintons senatorvalgkamp i New York i fjor høst. I løpet av 50 dager skal Berrefjord snakke med vanlige folk rundt om i Hordaland for å finne ut hva folk er opptatt av. Velkommen etter, Pål! Høyres leder, Jan Petersen, har i løpet av de siste månedene gjennomført en slik turné, og kunne konkludere med det vi allerede visste; folk er lei av Aps skatte— og avgiftsskrue som gjennom en årrekke med Ap-styre er blitt skrudd strammere og strammere om folks privatøkonomi! Folk er lei av et utdanningssystem som ikke makter å lære elevene selv de mest grunnleggende ferdigheter, som dreper kreativitet, læreglede og mangfold, og at norske skoleelever ender på internasjonal jumboplass hva kunnskap angår! Dette har resultert i Høyres økte oppslutning den siste tiden fordi Høyre har troverdige og seriøse løsninger på de utfordringer Norge står overfor. Folket krever en ny kurs, og Høyre er løsningen!

Pål Berrefjords lytteturné vil ikke hjelpe ham i hans streben etter fire år på Løvebakken, langt mindre endre det bildet folk har av Ap. Det hjelper nemlig ikke å begynne å lytte til folk nå når de aldri har giddet å gjøre det før! Aps mangeårige «hørselsproblemer» har redusert deres evne til å lytte til det velgerne er opptatt av. Ap og Berrefjord straffes nå for sin arroganse overfor det norske folk. Det ikke å ta velgerne på alvor og lytte til dem, kan vise seg å bli skjebnesvangert for Ap, og det kan selv ikke en lytteturné endre på. Sorry, Pål, lytteturneen funket kanskje for Hillary, men inntil du har vasket ørene dine, vil Stortingets publikumsbalkong være det nærmeste du kommer maktens taburetter.