Sist søndag hang BTs dyktige tegner Marvin seg på, med en overraskende ondskapsfull karikatur. Han tegner henne som et hysterisk og humørløst monster av en kvinnelig politiker. Det kan han trygt gjøre fordi en nær samlet norsk presse har bestemt seg for at hun er fritt vilt. (Kfr. «Mediemenerne».)

Hva er det nå hun har gjort? Jo, hun har tatt til motmæle mot søppeljournalistikken til Se og Hør. Det er det ikke mange som verken orker eller tør. Med full rett føler hun seg urettferdig og sjofelt behandlet i ikke-saken om en handletur til Sverige, sammen med søsteren som bor nær grensen. En sak som redaktør Nelvik har konstruert, og blåst opp med pompøse anklager om handelslekkasje! Urimelig og ondsinnet. (Kanskje sa han enda mer dill-dall, som jeg ikke fikk med meg.)

Jeg stemmer ikke på Valgerd Svarstad Haugland. Men hun har min fulle respekt og sympati for at hun setter foten ned mot den urimelige og ondsinnete forfølgelse pressen nærmest rutinemessig utsetter henne for. Helt ut av alle proporsjoner.

Til slutt, Marvin, tolker jeg teksten i snakkeboblen til tegningen rett i at du virkelig mener Valgerds handletur til Sverige var umoralsk?

ELINE RANDERS SMITH-SIVERTSEN, FRILANSJOURNALIST