Derfor har vi utfordret byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen til debatt med vår byrådslederkandidat Monica Mæland. Bergen har parlamentarisk styringssystem. Byrådsleder har styringen med kommunen, mens ordføreren har en formell rolle som byens fremste offisielle representant. Debatten om hvordan byen skal styres og hvilken politikk som skal føres må stå mellom de to realistiske byrådsalternativene, som må stilles opp mot hverandre. Ap bør ta en prat med sine kollegaer i Oslo hvis det er uklart hvordan dette fungerer.

Jeg kan forstå at byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen ikke ønsker debatt om problemene. Hun har ledet landets nest største by ut i økonomisk krise, og sittet stille og rolig og sett på at dette har utviklet seg gjennom flere år.

Leder i Bergen Ap, Ruth Grung, håper at valgkampen kan foregå ved at byrådslederen utelukkende debatterer med Høyres ordførerkandidat. Friele og Strøm-Erichsen har allerede hatt debatt og det blir flere slike treff. Men Bergen har parlamentarisme og det er stor forskjell mellom byrådsleder og ordførerjobben. Hva er egentlig problemet med å møtes til debatt på like vilkår, Ruth Grung?

TORBJØRN HANSEN,

FORMANN BERGEN HØYRE