Trygve Langeland Matre,student

Folkene er slitne og medtatte, som om de nettopp har evakuert etter en brann og sitter husløse igjen på gaten.

Ingenting ser brent ut. Er det en demonstrasjon? Enda noen studenter som demonstrerer for boliger midt i sentrum, mens for eksempel 1500 sprøytenarkomane streifer gatelangs etter et nytt skudd og eldre ligger døende i sine hjem uten nødvendig omsorg og stell?

Nei da. Det er bare Braathens heslige PR-stunt. Et meget begrenset antall T-skjorter skal legges ut for salg, som gir de få utvalgte seks ukers fri flytransport i sommer. 250 skjorter over hele landet, i salg fra lørdag kl. 10.

Hva er vitsen med å la unge, virksomme mennesker nedverdige seg til å ligge på gaten i flere døgn for en T-skjorte? Kalde, tissetrengte og sløve, til spott og spe for hele byens befolkning?

Det er ikke engang nok T-skjorter til dem som står i kø hele to dager i forveien!

Næringsdrivende må ikke foreta handling som i forhold til forbrukere strider mot god forretningsskikk, står det i markedsføringsloven. Denne regelen hopper Braathens galant over.

Hva er galt med telefon— eller brevkonkurranse? Hvorfor skal Braathens oppfordre pengesvak, reiselysten ungdom til å ligge langs fortauet i dagevis?

Det hele minner meg om da jeg som liten pjokk samlet flasker på gymnaset. Russen fikk oss småunger til å stå på en fot og gale, ringe på til den livsfarlige vaktmesteren, og løpe baklengs rundt skoleplassen for noen skarve tomflasker. Eller knipse 50-øringer, slik at vi små bykset i hverandre som sultne ulver for å få penger til fotballkort.

Braathens er helt på russe- og Big Brother-stadiet når det gjelder markedsføring. Og hvorfor en så massiv markedsføring for et produkt som ikke er til allment salg? Flyselskapet er i gjeldskrise, og bruker hundretusener på å selge nesten gratis flyreiser til noen få! Ikke akkurat god butikk.

Ærlig talt, Braathens: Hva er i veien med dere?

Jeg er selv pengelens student, og skulle gjerne hatt T-skjorten. Å gjøre meg til spott og spe for andres forlystelse, sluttet jeg imidlertid med på barneskolen.