Sjekk helgeværet på bt.no

Torsdag ble maksimumstemperaturen i Bergen målt til 10,4 grader, og knapt en grad lavere på Flesland. Sammen med knallblå himmel og nesten vindstille gav det ideelle forhold for å kaste jakken, sette seg på en benk eller nyte en pils eller kaffe på et av kafebordene som dukker opp overalt en slik dag. Det er meldt like mildt og solfylt vær fredag.

Mens du sitter i solen burde du derfor sende en vennlig tanke til høytrykket som har lagt seg godt til rette i Nordsjøen, øst for Skottland. Et trykk på 1040 hectoPascal sier kanskje ikke umiddelbart så mye, men ifølge meteorologene er det uvanlig høyt for årstiden og den direkte årsaken til førpremieren på våren.

Dermed er spørsmålet hvor lenge høytrykket forbarmer seg over oss. Ifølge Storm Weather Center er det er fare for et lett skylag i helgen. Temperaturen holder seg mild for årstiden, mellom 7 og 10 grader på dagtid. Det vil også bli gradvis mer vind i dagene fremover.

KVELDSSOL OVER TORGALLMENNINGEN: Klokken 17 i dag var det fortsatt et yrende liv på Torgallmenningen. Folk koste seg overalt der solen nådde ned.
FOTO: BTs webkamera