Kristin Halvorsen,leder i SV

Han vil heller ha en mindretallsregjering som står fritt til å samarbeide med Høyre og Fremskrittspartiet også i neste stortingsperiode. Arbeiderpartiets front mot høyrekreftene er uten noen som helst troverdighet.

I denne stortingsperioden har Høyre og Fremskrittspartiet hatt stor innflytelse over norsk politikk. Sentrumspartiene har inngått fire budsjettforlik med Høyre og Frp. Arbeiderpartiet gjør opp miljøpolitikken med Høyre og bygger IT-Fornebu sammen med Fremskrittspartiet. I fire år har vi ikke hatt et stortingsflertall som forplikter seg til å gjøre det viktigste først: Derfor forfaller skoler landet rundt, derfor er barnehagetakstene skyhøye, derfor øker forskjellene, derfor forsømmes en sosial boligpolitikk, og kollektivtrafikken lider fordi milliardene brukes til skatte— og avgiftslettelser.

Skal det fortsette sånn i fire år til? Arbeiderpartiet snakker om skoler og barnehager når det nærmer seg valg. Men det er tydeligvis viktigere for dem å stå på god fot med Høyre og Fremskrittspartiet enn å oppnå resultater for barn og ungdom.

Svært mange velgere ønsker at norsk politikk ikke skal preges av spill og spetakkel, men at et flertall skal forhandle seg fram til å gjøre det viktigste først. Arbeiderpartiet kommer ikke til å tenke i de baner uten at SV gjør et svært godt valg. Stoltenberg gir klar beskjed til alle de Ap-velgerne som ønsker et tettere samarbeid med SV. De som stemmer på Ap kan få hva som helst - Høyre den ene dagen, Frp den neste - og kanskje litt KrF. De som vil ha en mer radikal fordelingspolitikk, skikkelig statsing på skoler og miljø må faktisk stemme på SV. SVs styrke er det eneste som kan holde Høyre og Fremkrittspartiet utenfor innflytelse over vår hverdag.